Pihlajalinna on suomalainen pörssiyhtiö, joka on noin 89-prosenttisesti suomalaisomistuksessa ja maksaa kaikki veronsa Suomeen. Pihlajalinnan tehtävä on auttaa suomalaisia elämään parempaa elämää ja rakentaa palveluita, jotka keskittyvät ihmisten terveenä pysymiseen. Konsernin arvoja ovat eettisyys, energisyys ja ennakkoluulottomuus.

Pihlajalinnassa vastuullinen sosiaali- ja terveydenhuolto on myös tehokasta. Rajallisilla resursseilla kuten verovaroilla on saatava aikaan mahdollisimman paljon hyvinvointia.

Pihlajalinna on monien kuntien luotettu kumppani. Vuonna 2019 Pihlajalinna vastasi noin 90 000 asukkaan sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluista.

Paikallinen vaikuttavuus

Pihlajalinnan kuntaliiketoiminnan mallissa Pihlajalinna perustaa kunnan tai kuntayhtymän kanssa yrityksen, josta Pihlajalinna omistaa enemmistöosuuden ja kunta tai kuntayhtymä jäljelle jäävän osan. Näin yritys on yksityinen, mutta kunta on vahvasti mukana päätöksenteossa.

Yhteisyhtiömalli tuo yhteiskunnalle hyvää monta eri kautta. Kun yhteinen yritys tuottaa voittoa, osa siitä kiertää verotuottoina takaisin paikalliselle yhteisölle. Kunta saa myös suoraan oman osuutensa voitosta ja voi käyttää rahat haluamiinsa kohteisiin. Paikalliset yhtiöt ovat tärkeitä paikalliselle elinkeinoelämälle.

Pihlajalinnasta julkisen sektorin kumppanina voit lukea täältä.